Bel voor een afspraak: 015 - 260 4777

Uw bezoek aan ons

Uw huisarts heeft u doorverwezen voor een bezoek aan het Reinier Haga Prostaatkankercentrum  Wellicht heeft u een verhoogd PSA, plasklachten of vermoedt uw huisarts prostaatproblemen. U wilt dan snel duidelijkheid over uw gezondheid.

Als u met een verwijzing van de huisarts ons belt, krijgt u snel een eerste gesprek met de specialist.

Werkwijze

De uroloog zal de aanwezigheid van eventuele klachten met u doorspreken en een rectaal toucher verrichten. Als de uroloog het noodzakelijk vindt, krijgt u daarop aansluitend een aantal onderzoeken. Dit kan bestaan uit urineonderzoek, een echografische volumemeting van de prostaat en een prostaat MRI.

Indien na deze analyse verdenking op prostaatkanker bestaat, zullen we van de MRI-afwijking gerichte biopten  nemen. De uitslagen hiervan bespreken de behandelaars in een multidisciplinair behandelteam en met u.

Bij de aanwezigheid van prostaatkanker zal dit multidisciplinaire behandelteam u een behandelvoorstel doen. Soms is sprake van meerdere behandelmogelijkheden. U kunt hier, na uitgebreide uitleg door de uroloog en oncologisch verpleegkundige, zelf een beslissing in nemen.

Lees voor uitgebreide informatie deze patiëntenfolder.

Snel duidelijkheid

Na uw bezoek aan ons Prostaatkankercentrum verwachten we u snel een diagnose te kunnen geven. Gelukkig blijkt in het driekwart van de gevallen dat ondanks de klachten geen sprake is van prostaatkanker. Als er wel prostaatkanker bij u gevonden wordt, bespreekt de uroloog uw behandelplan. Indien mogelijk is deze behandeling in een ziekenhuis dichtbij huis mogelijk.

Wat neemt u mee bij uw eerste afspraak?

U hebt een verwijzing van uw huisarts nodig. Zonder verwijzing vergoedt uw zorgverzekeraar de zorg in het prostaatkankercentrum niet. Een verwijzing kan zowel als brief als via een elektronisch bericht van uw huisarts voor de specialist. Zonder geldige verwijsbrief kan het zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijsbrief heeft. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

Het prostaatkankercentrum is in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Bent u nooit eerder in Reinier de Graaf geweest? Dan is het noodzakelijk in de centrale hal eerst een patiëntenpas aan te laten maken. Hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig.

Met de patiëntenpas kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil van het Prostaatkankercentrum. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de balie. De handzame pas (formaat pinpas) geeft u bij de aanmeldzuil direct inzicht in de afspraken van die dag.

Uw bezoek aan ons

Vergoeding kosten

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat kosten voor behandelingen in het prostaatkankercentrum volgens de polisvoorwaarden worden vergoed.

Locatie

Reinier Haga Prostaatkankercentrum
Reinier de Graaf Delft
Eerste verdieping, gang D
Reinier de Graafweg 5
2625 AD Delft

Uw bezoek aan ons

Contact en route

Eigen Vervoer

Delft ligt aan de A13. Om bij het Prostaatkankercentrum in het Reinier de Graaf ziekenhuis te komen neemt u de afslag Delft-Zuid. Vervolgens rijdt u rechtdoor richting de N470 (Schipluiden/Naaldwijk) en volgt u de ANWB-borden richting Reinier de Graaf ziekenhuis. Via de afritten van de andere wegen kunt u ook de ANWB-borden richting Reinier de Graaf volgen.

Openbaar Vervoer

Vanaf het NS-station Delft Centraal gaan bus 37, 32 en bus 62 naar Reinier de Graaf. Vanuit het Westland neemt u bus 32 (Delft–Naaldwijk). Vanuit Maassluis neemt u bus 38 (Delft–Maassluis-West) en stapt u uit bij halte Componistenpad, waarna u nog ongeveer acht minuten moet lopen. Vanuit Pijnacker neemt u bus 55. Vervolgens stapt u over op bus 32, 37 of 62 bij het NS-station Delft Centraal. Tramlijn 1 stop bij de halte Diepenbrockstraat. Vanaf deze halte loopt u in ongeveer zes minuten via de Buitenhofdreef, de Griegstraat en de Apothekersweg naar Reinier de Graaf.

Parkeren

Op het parkeerterrein van het ziekenhuis kunt u betaald parkeren. U kunt betalen met muntgeld, met uw pinpas of creditcard. Ook kunt u betalen met biljetten van € 5 en € 10.

Begeleiding door gastvrouwen en -heren

Komt u alleen en heeft u hulp nodig in het Prostaatkankercentrum? Dan kunt u vooraf of bij aankomst begeleiding door een gastvrouw of gastheer aanvragen. Zij of hij ontmoet u bij de receptie, helpt u met uw registratie en aanmelding en brengt u naar uw afspraak in het Prostaatkankercentrum. Desgewenst blijft zij of hij bij u of komt u op het afgesproken tijdstip weer ophalen. Een receptiemedewerker kan u na uw afspraak helpen bij het bestellen van een taxi.

U kunt de begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren door voor uw bezoek contact op te nemen via (015) 260 59 00. Ook kunt u een mail sturen naar receptiedelft@rdgg.nl. Geef in dat geval uw volledige naam, geboortedatum, patiëntennummer, de datum en het tijdstip van uw afspraak en uw telefoonnummer door. U kunt zich ook altijd op de dag van uw afspraak melden bij de receptie en ter plekke vragen om begeleiding.

Klik voor een afspraak